Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019
5ος χρόνος, ημέρα 1480η

HIGGS: Το NBG Business Seeds είναι ένα best practice της επιχειρηματικότητας

HIGGS: Το NBG Business Seeds είναι ένα best practice της επιχειρηματικότητας HIGGS: Το NBG Business Seeds είναι ένα best practice της επιχειρηματικότητας

Για να έχει αποτέλεσμα μια δράση που στηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και για να προσελκύσει το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη των start ups, εκτός από το σκέλος της χρηματοδότησης, που είναι αναμφίβολα δέλεαρ για τη δήλωση συμμετοχής, το σημαντικότερο ρόλο παίζουν ο φορέας-διοργανωτής της δράσης αλλά και οι άνθρωποι που θα κληθούν να υλοποιήσουν το project.

Στην περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας δεν χρειάζονται συστάσεις. Το brand από μόνο του αρκεί για να δημιουργήσει loyalty. Όταν όμως στην ομάδα συμπεριλαμβάνονται και καταξιωμένα στελέχη από ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και έχουν δημιουργηθεί συνέργειες με άλλους φορείς, τότε η επιτυχία είναι δεδομένη.


Το HIGGS, το 1ο Incubator & Accelerator για ΜΚΟ στην Ελλάδα, είναι ένας από τους φορείς που συμμετέχουν ενεργά ως συνεργάτες στο πρόγραμμα NBG Business Seeds με ιδιαίτερη υπερηφάνεια. Όπως αναφέρει στο liberal.gr ο Διευθυντής του HIGGS, Σωτήρης Πετρόπουλος, βασικός στόχος της ομάδας του είναι να στηρίξει έμπρακτα το πρόγραμμα και ειδικά την κοινωνική προστιθέμενη αξία που παράγεται από αρκετές από τις πρωτοβουλίες που αυτό στηρίζει.

Ο ίδιος πιστεύει πως καθώς η έννοια του επιχειρείν σταδιακά μεταβάλλεται παγκοσμίως ενσωματώνοντας όλο και περισσότερο κοινωνικά χαρακτηριστικά, ο διάλογος μεταξύ κερδοσκοπικού και μη κερδοσκοπικού κόσμου οφείλει να ενισχύεται. «Αυτός είναι ο ρόλος μας μέσα από αυτήν τη συνεργασία. Μέσα από συμβουλευτική και κοινές δράσεις προσπαθούμε να ενισχύσουμε το πολλές φορές δυναμικό κομμάτι του θετικού κοινωνικού αντίκτυπου πολλών από τις πρωτοβουλίες οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Εθνικής Τράπεζας. Έτσι, ενδυναμώνεται ουσιαστικά, όχι μόνο η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία, αλλά και η κοινωνική ευμάρεια προς όφελος της κοινωνίας» τονίζει ο κ. Πετρόπουλος.

Αισιόδοξος για την πορεία του επιχειρείν, αναγνωρίζει πως τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά παρατηρείται μια αύξηση των υποστηρικτικών δράσεων στο πεδίο της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας και χαρακτηρίζει το πρόγραμμα NBG Business Seeds ως ένα best practice προς την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα που παρέχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο υποστήριξης επιχειρηματικών ιδεών.

«Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στις νεοφυείς επιχειρήσεις να σηκώσουν χρηματοδοτήσεις, να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την διεκπεραίωση των καθημερινών τους συναλλαγών,  να συμμετέχουν στον Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας και ιδίως να λάβουν καθοδήγηση από ειδικούς σε συνεργασία με εταιρείες, πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς φορείς. Άλλωστε, οι εκατοντάδες επιχειρηματικές ιδέες που έχουν υποστηριχθεί από το NBG Business Seeds είναι ενδεικτικό της κινητοποίησης που έχει προκαλέσει στο επιχειρείν της χώρας» καταλήγει.